Vår miljö- och hållbarhetspolicy

Willa Nordic strävar efter att prioritera sunda och miljövänliga material och produkter i alla hus. Vår målsättning är att både produktion och uppförande ska ske med minsta möjliga miljöpåverkan i förhållande till slutproduktens kvalité, tidsplan och kostnad.

Vi arbetar konkret med återvinning i alla anläggningar och återvinner till exempel plastemballage och isoleringsspill. Spillved och pappersavfall används till att värma fabrik och kontor. Vi har också investerat i egen effektiv förbränning som gör oss självförsörjande när det gäller värme.

Solceller och eltruckar

Willa Nordic har investerat i en solcellsanläggning med en kapacitet som motsvarar ca 25% av vår årsförbrukning. Vår ambition är att successivt öka andelen genom ytterligare investeringar. Vi har bytt ut truckar i anläggningarna som drivs med konventionella bränslen till eltruckar. Löpande konverterar vi även våra tjänstebilar till elbilar och har därför installerat en 100Kw laddstation på fabriksområdet. Vi arbetar också kontinuelrigt med optimering av våra transporter.

Trä som byggmaterial

Willa Nordic har sin tillverkning mitt i det småländska trähusriket. I århundranden har man byggt hus av miljövänligt och närproducerat trämaterial i bygden. Trä förbrukar koldioxid under sin tillväxt och binder koldioxid under hela sin livslängd som kan uppgå till flera hundra år. I sanning en miljövinst att uppmärksamma.

Willa Nordic menar att klimatfrågan motiverar ett metodskifte i hela byggbranschen. De träbyggnadsmetoder som nu tar allt fler marknadsandelar i Sverige och världen baseras på förnybarhet i naturens eget material. Det är ett stort steg att övergå till förnybara byggmaterial istället för att fortsätta bygga med metoder som i naturen är ändliga byggmaterial – det vill säga både stål och betong. Biomassan från skogen har den egenskapen att den ständigt förnyas när ny skog växer upp. Sköter vi skogsresurserna på rätt sätt har vi således en i praktiken oändlig källa att bygga hem och byggnader med. Byggmetoder som baseras på förnybarhet tillhör framtidens generationer. Växande skog binder koldioxid och genom att uppföra hus i trä får vi en mångårig fördröjning av koldioxidutsläppen till atmosfären. Ett skogsbruk med avverkning och återplantering är gynnsamt för att binda koldioxid jämfört med skog som inte aktivt brukas.

Kvalitetsledningssystem ISO 9001

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!