Kvalitetssäkrad byggprocess

Vår produktionsprocess har vi utvecklat och finslipat i över 30 år nu. Den gör det möjligt att individanpassa hus till rätt kostnad och samtidigt erbjuda en trygg och säker byggprocess, med högsta möjliga kvalitet. Det här är en kortfattad beskrivning av processen.

Unika hus till fasta priser

Tack vare vår noggranna projektering och rationella tillverkningsprocess kan vi ge er ett fast pris på hela materialleveransen redan i samband med husskisserna. Och det är inte ett cirkapris utan ett pris vi garanterar att hålla. Det inkluderar all projektering, allt material och all inredning. Det kommer alltså inga obehagliga överraskningar i efterhand.

Väljer ni totalentreprenad med oss så ingår även allt överenskommet arbete med i vårt fasta pris. Väljer ni generalentreprenad eller delad entreprenad kan vi rekommendera byggentreprenörer som är godkända och utbildade av oss, där ni avtalar om pris med entreprenören.

Byggprocessen steg för steg

Skiss
Husresan startat ofta tillsammans med en av våra framstående arkitekter eller husritare. Ni skissar, diskuterar och justerar tillsammans. Nu får idéerna flöda fritt. Husskisserna kan vi levandegöra i 3D med rörlig grafik.
Offert
När ni känner er nöjda med husskissen börjar vi räkna på vad ert hus kommer att kosta. Sedan offererar vi ett fast pris på materialleveransen, som ligger fast så länge ni inte ändrar på ert hus.
Köpeavtal
Accepterar ni vår offert, så skriver vi ett köpeavtal och startar processen mot ert nya hus.
Bygglov
Vårt första steg i själva byggprocessen blir att ta fram bygglovsritningarna.
Huvudritningar
När bygglovet beviljats tar vi fram en slutlig huvudritning och en komplett leveransbeskrivning.
Tillverkningsorder
Tillsammans med projektledaren sammanställer vi nu era slutliga val i en tillverknings- och leveransorder. Nu gör vi också upp en tidplan för alla ritningar och leveranser.
Konstruktionsritning
I den här fasen tar vi fram detaljerade ritningar för grund, VA, värme och ventilation. Dessutom konstruktions- och monteringsritningar och ritningar för alla installationer. Våra erfarna konstruktörer ser till att ert unika husprojekt genomförs säkert och hållbart. Även när det krävs helt nya konstruktionslösningar och extra dimensionering för t ex väl tilltagna takhöjder, stora spännvidder och fönsterytor.
Byggelement
Den största delen av ert hus tillverkar vi i vår egen produktionsanläggning. Och eftersom vi tillverkar unika hus görs det mesta av jobbet för hand av våra duktiga snickare. Alla byggelement får en unik kod som överensstämmer med monteringsinstruktionen till byggarna som sedan ska resa ert hus.
Byggstart
Inför byggstart kallar byggnadsnämnden alla inblandade till ett tekniskt samrådsmöte kring hur bygget ska genomföras. Här deltar även en kontrollansvarigs om ser till att alla bestämmelser och villkor följs.
Markarbete
Nu förbereder vi tomten för husbygget. Det betyder schaktning, gjutning och kanske även sprängning. Det kan bli ett rätt omfattande arbete, eftersom vår specialitet är att tillverka unika hus på lika unika lägen.
Byggnation
När grunden är färdig börjar vi resa husets stomme och med vår rationella byggprocess minimerar vi tiden som bygget står öppet för väder och vind. Vi skapar ett tätt hus inom bara ett par dagar. Vår byggprocess optimerar tydlighet och kvalitet. Alla byggelement är uppmärkta och synkade med ritningar och instruktioner, vilket gör hela husbygget till ett gigantiskt och välplanerat pussel.
Färdigt hus
Byggtiden varierar stort beroende på hur mycket markarbete som krävs och hur stort och komplicerat ert hus är. Vanligtvis tar det mellan 16 och 35 veckor.
Besiktning
När hela huset står klart är det dags för slutbesiktning. En oberoende besiktningsman stämmer då av resultatet. Ett godkännande betyder att huset nu är klart för inflyttning.
2-årsbesiktning
Vårt ansvar fortsätter ända till den uppföljande 2-årsbesiktningen. Den går till på samma sätt som slutbesiktningen och markerar också slutet på den tvååriga reklamationstid som ingår i ert husköp.

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!