Årets hus från Willa Nordic 2021

Nu är det avgjort – detta är årets hus från Willa Nordic!

Storslaget på stranden

Ett hem som hämtat ur den amerikanska södern tonar upp sig på stranden. De stora gräsytorna och de lummiga träden ger en storslagen inramning till det stiliga huset. Havet brusar stilla i bakgrunden när vi går mot den pampiga entrén. Huset har en detaljrikedom man sällan ser i dagens arkitektur. Väl inne i hallen möts man av en imponerande takhöjd och en sober färgskala. Den storslagna trappan leder upp till andra våningen där familjens sovrum, två stora badrum och plats för avkoppling finns. Här har man även generösa förvaringsutrymmen. Den väl tilltagna balkongen bjuder på fantastisk utsikt över havet.

Stefan Hjälmeby var Willa Nordics projektledare under arbetet med huset.

Stefan kan du berätta lite om vägen till förverkligandet av detta hus?
– Kunden hade en fin tomt och en egen arkitekt som skulle rita huset. De kom i kontakt med Willa Nordic och vi bjöd upp dem till Willa Nordics huvudkontor och produktionsanläggning i Stockaryd, berättar Stefan.
Kunden och arkitekten fick se Willa Nordics process och beprövade byggsystem vilken möjliggör stor flexibilitet med hög trygghet.
– Det var en viktig bit för kunden att få komma till fabriken och se produktionen med egna ögon, förklarar Stefan.

Tomten ligger precis vid havet med obruten utsikt och en egen sandstrand. Utmaningen var att den närmaste vägen ligger 16 meter över tomten och med en annan fastighet mellan vägen och tomten. Lösningen blev att frakta grävmaskin och kran med en pråm sjövägen till tomten. Sedan användes en annan stor kran för att lyfta väggelement och husets övriga delar över den befintliga byggnaden och ner på tomten. Där användes sedan den ditfraktade kranen för att få allt på plats.
– Detta åskådliggör vikten av en noggrann konstruktion och projektering. Att huset är helt konstruerat och klart när man börjar att bygga. Materiallogistiken är helt avgörande för att få rätt material i rätt tid, påpekar Stefan.

Den stora nivåskillnaden mellan gatan och tomten löstes genom att man byggde en hiss som transporterar besökare och ägarna 16 meter ner från gatan till tomten. Väl nere når man tomten genom en 25 meter lång kulvert. Det finns även en serpentinliknande trappa nedför slänten genom de 2500 rododendronbuskarna som planterats i olika färgkombinationer från gatunivån ner till tomten.

– Detta är ett exempel på en projektbyggnation med en särskild process för en professionell beställare. I detta fall en byggfirma som önskar hjälp att skapa ett fint hus åt sin slutkund. Byggfirman såg stora fördelar med att köpa ett projekterat hus från Willa Nordic, som man sedan kompletterade och färdigställde åt slutkunden, säger Stefan.
Ett prefabricerat hus från Willa Nordichar en betydligt snabbare och tryggare byggprocess än med ett lösvirkeshus. Detta utan att tumma på flexibiliteten och det unika uttrycket.

Resultatet blev ett helt unikt hem med ett fantastiskt läge på stranden helt efter kundens önskemål och arkitektens intentioner. Huset har röstats fram till Årets hus från Willa Nordic bland företagets tiotusentals följare på Facebook och Instagram. Vi gratulerar ägarna till utmärkelsen!

Läs mer om huset här…

Av: Mikael Torstensson

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Nyheter

Attraktivt tillfälle i Höllviken

Nu ges möjlighet att bygga ditt drömhus och samtidigt förvärva tomt i attraktiva Höllviken med möjlig inflytt våren 2025. Fastigheten

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!