Grattis till familjen Samuelsson vars hus har blivit framröstat till Årets Hus 2020

Mikael och Sandra Samuelssons hus blev framröstat till Årets hus. Här syns Sandra Samuelsson tillsammans med Willa Nordics vd Klas Fridsäll.

Grattis till familjen Samuelsson – Årets Hus 2020

”Vi visste vad vi ville ha och med hjälp av Willa Nordic fick vi det.”

Hur känns det att ert hus har blivit utsett till Årets Hus 2020?
– Jätteroligt! Vi är så nöjda med hur resultatet blev och trivs utmärkt i huset!

Vilka bor i huset?
– Vi som bor här är, jag Sandra, min man Mikael och våra tre barn, William 15 år, Stina, 12 år, Theo 7 år och vår hund labradoodeln Daisy.

Kan ni beskriva ert hus?
– Huset är i New England stil med en hel del inspiration från USA, fast kanske i en lite mer modern tappning. Det är stort med generösa ytor men samtidigt mysigt och hemtrevligt.

Hur har ni tänkt runt huset?
– Eftersom vi har bott i många olika hus är inspirationen hämtad från många olika ställen. Vi har försökt att ta det bästa från de olika husen och satt samman till ett. Vi hade en grym arkitekt som hjälpte till med utformningen av huset, och kom med många bra idéer. Inredningsmässigt så fick vi mycket inspiration från inredningstidningar och Pinterest.

Hur har samarbetet med Willa Nordic fungerat?
– Det har fungerat över förväntan. Proffsigt från första kontakten och det kändes som Willa Nordic genuint ville att huset skulle möta våra önskemål.

Vad är ni mest nöjda med?
– Planlösningen i kök och vardagsrum. Det är stort och öppet men ändå lite uppdelat. Baksidan är också en favorit.

Är det något ni skulle göra annorlunda om ni bygger igen?
– Det finns så många olika hus stilar som är fint, och skulle jag bygga ett hus igen kanske det skulle se helt annorlunda ut, eller kanske inte. Det är i alla fall inte något som jag skulle vilja ändra på med detta hus.

Kan ni beskriva processen att förverkliga ert vackra hus?
– Vi startade med att rita upp det hus som vi ville ha med arkitekten Heidi Mikalsen. Vi hade sett hennes tidigare jobb och var imponerad av det hon gjort. Eftersom vi bott i USA i många år ville vi ha någon som förstod vår stil. Arkitekten kom även med egna idéer och när vi fick första förslaget var min spontana reaktion: ”Vilket perfekt hus!”. Sen var det dags att söka bygglov. När vi fått det och bestämt oss för att bygga med Willa Nordic så gick det mycket smidigt. Vår projektledare på Willa Nordic guidade oss hela vägen och fanns där som bollplank hela tiden. Vi visste vad vi ville ha och med hjälp av Willa Nordic fick vi det.

Imponerande kontaktnät
– Att bygga ett hus innebär otroligt många val, och vissa beslut behöver tas under processens gång. Vi är imponerade av Willa Nordics kontaktnät och leverantörer som såg till att allt anpassades efter vad vi ville ha. Även byggfirman ingår i den kategorin som stod för ett grundligt och bra jobb.

Arkitekt Heidi Mikalsen har ritat huset och hon berättar att det var ett speciellt projekt.
– Det är alltid två saker som ligger till grund när man skapar ett hus. Det första är kundens vision och idéer. Vi ska skapa kundens drömhus, inte mitt. Det andra som kan vara mer utmanande är planbestämmelserna. I detta fall var maximal takhöjd 4,5 meter och huset skulle ha en tydlig fasad mot gatan vilket var söderläge. Vi löste tak höjden på ett bra sätt och lyckades få stora generösa sällskapsutrymmen vilket kunden önskade. För att få maximal rymd på andra våningen ritade jag in så många fönsterkupor som planen tillät. Ett annat önskemål var en tydlig föräldrardel vilket vi verkligen lyckades med. En lyxig svit med sovrum, walk-in closet, stort badrum med bastu samt utgång till pool och spa.

Vad hade kunden för fler önskemål?
Ett uttalat önskemål var en inomhusbio. Det blev verklighet på andra våningen. Här finns även ett stort utrymme för lek och spel samt generösa barnrum. Det är verkligen en våning som hela familjen kan ha glädje av.
Man ville även ha en uteplats i söderläge och det löstes genom ett Attefall hus vid poolen som blev ett uterum med uteplats med öppen spis med mera. På det sättet fick man uteplats utan insyn från gatan som ju ligger i tomtens södra del.

Hur fungerar det att jobba med Willa Nordic?
Kunden och jag är mycket nöjd med samarbetet med Willa Nordic. Det fungerar verkligen bra. Jag har erfarenhet av andra leverantörer som lösvirkeshus och det har inte blivit bra i vissa fall. Willa Nordic är verkligen hemma i att skapa unika hus.

Läs mer om huset här…

Text: Mikael Torstensson
Foto: Örs Gubas

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Nyheter

Attraktivt tillfälle i Höllviken

Nu ges möjlighet att bygga ditt drömhus och samtidigt förvärva tomt i attraktiva Höllviken med möjlig inflytt våren 2025. Fastigheten

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!