Herrgård
  A2767

Under många år pendlade familjen Fram och tillbaka mellan den vackra våningen mitt i Stockholm och det älskade lantstället vid sjön. En dag tröttnade Lars och Eva på nomadlivet och satte sig ned och funderade. I dag har de lämnat Stockholm och byggt sitt drömhus på Udden, alldeles bredvid den gamla sommarstugan.

Lars och Eva har en stor familj. I dag är alla barnen utflyttade, även om både de och barnbarnen ofta kommer på besök, men under många år var vardagen livlig och färgstark, med både barn och kompisar, hundar och aktiviteter åt alla håll och kanter.

– Det var roligt och händelserikt. På vardagarna bodde vi i vår alldeles fantastiska våning på norr mälarstrand i Stockholm, och när helgerna och loven kom packade vi ihop allt och flyttade ut till lantstället. Det var som att bo på två ställen, och vi älskade verkligen båda platserna, berättar eva.

Men åren gick och barnen flyttade ut. Lars och Eva började fundera på hur de ville ha sitt liv. eva var hjärtligt trött på att packa och åka, än till våningen, än till lantstället. det var slitsamt, tyckte hon.

– En dag satt vi vid bryggan här och pratade, så plötsligt föll alla bitar på plats. Här ville vi ju bo! Tänk om vi skulle flytta ut hit på heltid och bygga ett alldeles nytt hus! Det kunde bli en samlingsplats för hela familjen, med den vinterbonade sommarstugan på samma tomt.

I dag står det pampiga huset färdigt. Det blev stort.
– läget på udden krävde ett litet större hus för att miljön skulle komma till sin rätt, tyckte de. 270 kvadratmeter stort och i två plan blickar det stolt ut över sjön. När man svänger upp på gårdsplanen och parkerar på den grusade uppfarten är det svårt att tro att det här är ett nybygge. Känslan av herrgård från förr är tydlig i alla detaljer. Fasaden är av bred träpanel, och färgen i en matt grågrön nyans. allt, in i minsta detalj, är snickrat och förfärdigat som det var förr i tiden.

Arkitekt

Peo Oskarsson

Dela detta hus

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!