Så bor vi 2049

Juryn består bland annat av Mark Isitt och Willa Nordics VD Klas Fridsäll. Klicka på bilden för att se bidragen och rösta.

Bo2049 – en idétävling för arkitektstudenter – var med och rösta på ditt favoritbidrag!

– Willa Nordic möter idag ett stort intresse för nyskapande formgivning, inredning och arkitektur. Detta tycker vi på Willa Nordic är inspirerande. För att möta framtidens möjligheter och utmaningar bjuder vi in till en idétävling kring framtidens boende, säger Willa Nordics VD Klas Fridsäll.

Design och gestaltning med inspiration från vitt skilda håll är önskvärt i tävlingen, där stor vikt läggs vid estetiska kvaliteter. Tävlingsuppgiften är att försöka blicka in i framtiden och visa på möjliga lösningar för hur en familj kan tänkas leva och bo år 2049. Hur har boendeformen enfamiljshuset påverkats och utvecklats? Ny teknik möjliggör nytt tänkande även kring rumslighet och ytor – hur ser det hus ut som tar till vara nya tekniska möjligheter och samtidigt utvecklar sociala ytor? Vi tror att trä och glas är material som hör framtiden till och ser med intresse fram mot hur dessa material kan vara bärande i framtidens småhus.

Tävlingen är en idétävling utan fysik plats, men idéerna ska vara applicerbara i ett nordiskt klimat med de förutsättningar och årstider som finns i norden.

Alla arkitektstudenter vid Sveriges universitet bjöds in till tävlingen och nu har bidragen kommit in. En jury har utsett tio finalister. Bland dessa kan nu du vara med och rösta fram ditt favoritbidrag till ”Folkets val”.

Vinnarna presenteras på vår arkitekturgala på Fotografiska i Stockholm den 3 maj 2023.

Läs om bidragen och rösta här…

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Nyheter

Attraktivt tillfälle i Höllviken

Nu ges möjlighet att bygga ditt drömhus och samtidigt förvärva tomt i attraktiva Höllviken med möjlig inflytt våren 2025. Fastigheten

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!