Vi gratulerar familjen Hökenklo – vinnare av årets hus 2019!

Huset är en romantisk dröm där det ligger inbäddat i det böljande landskapet. Insidan andas lyx och exklusivitet. Innanför entrén möts man av en imponerande trappa som binder ihop våningsplanen. Planlösningen för de sociala ytorna och köket är öppna. Entréns väggar är klädda av mörka paneler som ger en känsla av klass. Huset hyser även en spaavdelning med gym, bar, bastu och inomhuspool. Badrum och kök har påkostade detaljer och mycket marmor. Groventrén är en stor tvättstuga med generösa förvaringsmöjligheter, en dröm för varje barnfamilj. Sovrummen går i sobra färger och till master bedroom finns en stor walk in closet och praktfullt badrum. Huset är unikt och helt skapat utifrån kundens önskemål och behov.

Marcus, hur upplevde ni processen att bygga ert hus?
– Att bygga sitt drömboende är ett av de största projekten man genomför i sitt liv. För oss var det ingen slump att vi valde Willa Nordic utan resultatet av en noggrann genomgång av de olika alternativ som finns. Det som vi fastnade för var egentligen Willa Nordics slogan som i grund och botten handlar om att man bygger helt kundunikt. En flexibilitet som utgår ifrån vad kunden vill ha. Man börjar med ett vitt papper och inte en färdig lösning som man sen ändrar i, vilket är vanligt. Det, tillsammans med att vi väldigt tidigt fick ett väldigt stort förtroende för Mia Olsson som är säljare och projektledare på Willa Nordic, gjorde i slutändan valet enkelt. Det kändes just som att den typen av projekt vill man ju genomföra med någon som man har ett väldigt stort förtroende för.
Såhär i efterhand är vi väldigt, väldigt nöjda och glada över att ha valt just Willa Nordic. Företaget lever upp till sitt varumärkeslöfte, både med flexibiliteten och projektledarskapet, det har funkat precis så bra som man någonsin kunnat önska sig.

Vad var roligast med att bygga huset?
– Det finns naturligtvis väldigt många olika roliga detaljer i ett sådant här projekt. En sådan är att låta barnen, Tyra och Signe i det här fallet, få vara med och välja vilka rum de ville ha och hur de skulle vara utformade. I det här fallet valde de på ett tornrum och ett annat rum. Som tur var, var rummet utan torn lite större, så det blev ändå en schysst kompromiss till slut. Jag är helt säker på att båda tjejerna är otroligt nöjda med sina rum, med omgivningarna och med allting som det här hemmet kommit att bli.

Hur går det då konkret till att skapa ett boende tillsammans med Willa Nordic?
– Ja säkert lite olika, och det är väl också vitsen med att välja Willa Nordic tror jag. I vårt fall så hade vi en tydlig idé om ett hus med torn. I övrigt var det väldigt mycket ett helt vitt papper. Det som är jättehärligt i efterhand är att kunna konstatera att vi fick all den hjälp som vi behövde för att skapa en helhetslösning. Många av de sakerna som har blivit realiserade och byggda är helt skapade av Willa Nordic. Inte minst Mia har bidragit med väldigt mycket idéer kring helhetslösningar. Den andra delen som jag tycker är utmärkande är kvaliteten på jobbet. Jag har ju genom åren naturligtvis träffat på en del hantverkare och kan konstatera att Willa Nordics signum är att man jobbar med de som är riktigt bra. En annan häftig detalj är att man fick hälsa på i fabriken i Stockaryd när de byggde just vårt hus. Att få se hela gänget och veta att alla som jobbar där jobbar just nu med vårt hus, det är en riktigt häftig känsla. Alla var så pålästa vilket gör att man får en väldigt hög kvalitetskänsla. Är man intresserad av helhetslösningar och kvalitet, då tycker jag att Willa Nordic är en fantastisk partner att jobba med.

Läs mer om huset här…

Text: Mikael Torstensson
Foto: Richard Lindor och Robert Larsson

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!