Detta hus ingår i KONCEPTHUS. Dessa hus har färre val, en snabbare process och ett lägre pris. Kvaliteten, designgraden och tryggheten är den samma som hos alla Willa Nordic.

Willa STAY entré uppe
Willa STAY entré uppe

Ett suterränghus med stor flexibilitet och hög designgrad

Arkitekt Angelica Winberg på Willa Nordic har ritat många hus med smarta lösningar för kunder runt om i Sverige. Hon fick utmaningen att skapa ett suterränghus med stor flexibilitet som ska fungera över lång tid och för olika behov. Resultatet blev Willa STAY.

VEM HAR DU RITAT HUSET FÖR ANGELICA?
– Den tänkta kunden kan vara allt från ett par med önskemål om gästrum när de vuxna barnen kommer på besök, till den lilla eller stora familjen med behov av många sovrum.
Man ska kunna växa med huset och anpassa det med enkla medel till livets olika skiftningar. Totalt är det fyra sovrum i huset. Rummet intill husets master bedroom kan användas som till exempel barnkammare, walk in closet, lekrum eller kanske som ett avskilt arbetsrum. På övre plan ligger även köket och det generösa vardagsrummet, som ger en fantastisk utsikt genom stora, generösa glaspartier vilka sträcker sig från golv till tak. Från kökets altandörr ges möjligheten till en härlig terrass. Under terrassen kan man även lägga till en carport om man önskar.
På nederplan finns det ytterligare två sovrum. Där finns även ett generöst allrum, tvättstuga samt relax med direktutgång till eventuell pool eller spabad. I relax finns möjlighet att enkelt lägga till en bastu.
Huset har många flexibla utrymmen, som konstruktionsmässigt lätt kan ändras för att passa olika behov beroende på var man är i livet.

VILKEN KÄNSLA SKAPAR HUSET?
– Det är ett lyxigt hus, ritat för att maximalt ta in omgivningarna. Våra kunder har oftast väldigt fina tomter med härlig utsikt och natur nära inpå.
Huset möjliggör att ta vara på det med de stora fönsterpartierna från golv till tak i sällskapsdelarna på övre plan. Även i master bedroom kan man ligga i sängen och njuta av utsikten.

HUR HAR DU TÄNKT FÖR EXTERIÖREN?
– Fasaden är i ursprungsversionen klädd med liggande panel. Fasaden blir spännande med de olika utkragande delarna som omfamnar huset runtom på fram- och baksidan. Utkragningen blir även ett naturligt solskydd över de stora glaspartierna på övervåningen och ett naturligt entrétak för huvudentrén.
Det går också att välja andra fasadmaterial på hela eller delar av fasaden som olika fasadskivor eller varför inte en tuff, cool cortenplåt som förändras över tid!

VAD VAR MEST UTMANANDE MED ATT SKAPA WILLA STAY?
– Det var ett roligt uppdrag att rita Willa STAY. Det är ett flexibelt hus som ska passa många och även olika tomter. Vissa behöver entré på övre plan, och vissa på nedre, så jag skapade en planlösning som i grunden är funktionell för både ock. Huset finns i två versioner för båda entrélösningarna.

VARFÖR HETER HUSET WILLA STAY?
– Det är ett hus som man vill njuta av livet i och där man gärna stannar kvar. Ett flexibelt hus, där små ändringar kan göra stor skillnad, för hur man vill leva under livets skiftningar. Huset är rikt utrustat i de två grundversionerna som finns, men med möjligheter att komplettera och byta ut inredning och utrustning, om man önskar.

VI FRÅGAR WILLA NORDICS FÖRSÄLJNINGSCHEF, STEFAN SANDSTEDT, OM VARFÖR WILLA NORDIC TAR FRAM ETT KONCEPTHUS MED SUTERRÄNG?
– Många av våra kunder efterfrågar hus till utmanande tomter. Faktum är att mellan 15 och 20 procent av alla hus Willa Nordic tillverkar är just suterränghus. Det kan jämföras med trähusbranschen i stort där man ligger på 1 till 2 procent, säger Stefan.
– Det säger något om Willa Nordic och om våra kunder som vill ha vackra, unika hus på utmanande fastigheter, menar Stefan.
– För att underlätta processen har vi nu tagit fram ett unikt koncepthus i två versioner som vi tror passar många olika familjer.
Här har vår arkitekt Angelica gjort många av valen som kan underlätta processen för våra kunder.
Huset har en hög designgrad och genomtänkt planlösning.
Fram tills nu har vi skapat alla våra suterränghus från ett blankt papper.
Willa STAY ger våra kunder en genomtänkt flexibel planlösning från början, säger Stefan avslutningsvis.

Arkitekt

Angelica Winberg

Dela detta hus
Se mer
STAY-Entre-uppe-220614_planlösning
Se husets planlösning
STAY-Entre-uppe-220614_fasad
Se husets fasader
willa-nordic-koncepthus-stay-entre-uppe_05
Se film från Willa Stay entrè uppe
Fler hus från serien Willa STAY
Willa STAY entré nere

EN STANDARD SOM TÅL ATT JÄMFÖRAS

I WILLA NORDICS ERKÄNT HÖGA STANDARD FÖR KONCEPTHUS INGÅR:

Kontakta vår lokala representant för att undersöka vilka möjligheter som finns att bygga ett ”Koncepthus” på just din tomt utifrån de förutsättningar och planbestämmelser som gäller.

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!