Upplands bro

Flerbostadshus

PROJEKTBYGGNATION – “MITT HEM ÄR MIN BORG”

“WILLA NORDIC GÖR EN INSATS FÖR DE SVENSKA SOLDATERNA VID LIVGARDET I KUNGSÄNGEN”

I Kungsängen utanför Stockholm ligger Svea livgarde. Här arbetat män och kvinnor som försvarar Sverige. I takt med att en yrkesarme växer fram så uppstod behovet av bostäder anpassade för dessa modiga människor. Uppdraget gick till Willa Nordic som nu skapar attraktiva lägenheter med hög designgrad och funktionalitet i samarbete med försvarets bostadsförmedling.

– Willa Nordic gör en insats för de svenska soldaterna vid Livgardet i Kungsängen, säger Håkan Axén, chef för Försvarsmaktens bostadsförmedling. På regementet utbildas nyinryckta rekryter till vältränade och väl förberedda soldater i moderna insatsförband.
Man kan säga att Livgardet är porten mellan Försvarsmakten i Sverige och utomlands. På Livgardet, SWEDINT samlas spjutspetskompetens från hela världen för att ge militärer, poliser och civila den kunskap som krävs för att effektivt kunna lösa uppgifter i områden där människor behöver hjälp.
Willa Nordic skapar nu bostäder till soldater som tjänstgör vid Livgardet i Kungsängen tillsammans med Försvarsmaktens bostadsförmedling. I första etappen kommer 42 lägenheter att produceras på Rosenängarna i Bro en kort bilresa från Livgardet.

– Vi har lång erfarenhet av att producera flerbostadshus med hög designgrad helt anpassat efter beställarens behov, förklarar Stefan Hjälmeby, marknadschef på Willa Nordic.
Willa Nordic bygger flerbostads-husen i trä med lägenhetsskiljande bjälklag av betong. Man producerar de färdiga sektionerna på husfabriken i Stockaryd. Husen i Bro har tre våningar.
– Det har en stor fördel för miljön att vi bygger i trä och möjligheten att bygga sektionerna inomhus gör att vi säkrar kvaliteten, förklarar Jonas Bystedt, projektledare på Willa Nordic i Stockholm.
Arkitekt Patrik Windisch har ritat husen som uppförs på Rosenängarna i Bro. Husen tillverkas på Willa Nordic i Stockaryd och monteras på plats av det välrenommerade byggbolaget LMR Bygg som är en entreprenör som Willa Nordic samarbetar med i Stockholms-regionen.
Nisch med stor potential

– Vi tror att vi har hittat en nisch här som har stor potential, förklarar Stefan. Behovet av flerbostadshus med flexibla lösningar är mycket stor i storstadsregionerna. Med tanke på hur småhusmarknaden ser ut just nu så är detta en viktig del av vår verksamhet. Det var just denna typ av verksamhet som Willa Nordic startade med en gång i tiden. Vi känner oss väldigt hemma i detta segment och erbjuder samma höga kvalitet och unika designgrad om det så är ett flerbostadshus eller en villa, förklarar Stefan.

Fakta
Nr: A2932‐A2933
Projekt: Rosenängarna, Bro
Adress: Växthusvägen, 197 34 Bro
Beskrivning: 3 flerbostadshus i tre våningar med trapphus och hiss. 14 lägenheter i varje hus, totalt 42 lägenheter.
Willa Nordics åtagande: Projektering och husleverans.
Invändig yta: 2531 kvm
Byggår: 2012‐2013
Arkitekt:
“Att skapa livsmiljöer med hög designgrad och funktionalitet för många människor är Willa Nordics passion. Vi har gjort det i många år och utmanas ständigt att utveckla och förfina vår process.”

Att Willa Nordic skapar unika enfamiljshus, med svårslagen kvalitet och överlägsen designgrad, vet de flesta om. Att vi dessutom skapar hela bostadsområden, flerbostadshus, exklusiva parhus, golfbyar i New England stil, vårdboende, lägenhetskomplex på tak i storstäder, kyrkor och många andra unika projekt är det färre som känner till. Därför har vi skapat detta magasin om det vi kallar projektbyggnation. Som alltid söker vi det genuina och ursprungliga. Ett sökande som ledde oss till ett av historiens första “miljonprogram” i turkiska Kappadokien.

Vill du samtala med oss om projektbyggnation kontakta
Vikor Hjälmeby
0735-23 51 11
viktor.hjalmeby@willanordic.se

Utforska fler projektbyggnationer
Solö Ängar
I vacker gårdsmiljö med omringande gärdsgård, grönskande ängar och bland stora ekar uppförs 12 parhusbostäder samt 3 studiovillor på... Läs mer
Karlholm Strand
Till ljudet av skriande måsar och frisk havsluft växer nu ett helt nytt område fram, här möter den gamla... Läs mer
Lustigkulle
Här erbjuds spännande men ändå tidlösa bostäder med material och färger i naturtoner. Bebyggelsen har utformats avseende storlek, gestaltning,... Läs mer
Kragstalund
Nyproducerade radhus i friköpt form i Kragstalund, Vallentuna. Varje huskropp består endast av tre bostäder vilket ger mer av... Läs mer
Siretorp
Välkommen till Willa Nordic i Siretorp på Listerlandet ETT PARADIS PRECIS VID HAVET! Willa Nordic ska bygga nya bostäder... Läs mer

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!