Succé för Willa Nordics event Bo2049

På måndagskvällen samlades ett par hundra besökare på Fotografiska i Stockholm. Det var äntligen dags för Willa Nordics arkitekturgala Bo2049. Galan som blivit framskjuten två år på grund av pandemin. Desto festligare nu!

Många besökare från flera olika länder hade tagit sig till Bo2049 på Fotografiska i Stockholm.

Galan Bo2049 är ett återkommande event som innehåller prisutdelning och presentation av finalbidragen i Willa Nordics arkitekturtävling med samma namn – Bo2049. Tävlingen vänder sig till arkitektstudenterna på Sveriges universitet och går ut på att skapa ett boende så som man tror det kan se ut 2049. Gensvaret var mycket stort och totalt kom drygt 40 bidrag in från Sveriges lärosäten. Bland dessa har en jury, bestående av namnkunniga profiler inom arkitektur och media, valt ut tio finalbidrag samt, första-, andra- och tredjepristagare. Det var dessa som skulle presenteras och prisas denna kväll.

Till Willa Nordics hjälp hade den välkände journalisten, arkitekturkritikern och programledaren från Grand Designs Sverige, Mark Isitt, kallats in.

Mark Isitt och Willa Nordics VD Klas Fridsäll samtalar om framtidens arkitektur.

Kvällen inleddes med att Willa Nordics VD Klas Fridsäll hälsade välkommen och presenterade kvällen. Sedan bjöds Mark upp på scenen och Klas och Mark hade ett intressant samtal och dryftade ämnen som vad god arkitektur är och hur Marks drömhus skulle se ut. Sedan det var dags för Mark att intervjua kvällens huvudgäster – finalisterna i Bo2049 som hade kommit från hela Sverige och även en tävlande från Danmark.

Se alla finalbidragen här.

Johanna Mattsson, Matilda Olsson och Elin Holm presenterar sitt finalbidrag Stadens lungor.

Mark intervjuade skaparna av respektive bidrag med bravur, skratten och leendena var många. En av deltagarna medverkade på länk från Melbourne i Australien, dit hon flyttat och nu arbetar som arkitekt.

Sofia Malmsten och Lovisa Stadig Roswall presenterar sitt finalbidrag Miljon.

Sedan var det dags för mingel, mat och gemenskap. Rösterna från hundratals besökare fyllde mingelutrymmena. Plockbuffén var utmärkt och nya kontakter skapades.

Föregående
Nästa

Efter maten så samlades besökarna i auditoriet igen. Nu var det dags att avslöja vinnarna! Klas och Mark tog plats på scenen och först ut var offentliggörandet av tredjepristagaren. Priset gick till bidraget Strängar (Se bidraget här) av Jakob Norén och Samuel Grandin Karlsson som båda har studerat vid Lunds Tekniska Högskola.

Jakob Norén tar emot tredjepris för hans och Samuel Grandin Karlssons bidrag Strängar.

Sedan stod andrapriset på tur. Vinnare av detta blev bidraget I vått & torrt (Se bidraget här) av Emil Blücker från Chalmers och Rasmus Svane Høj från Aarhus.

Emil Blücker och Rasmus Svane Høj tar emot andrapriset för bidraget I vått & torrt.

Nu var det dags att kora vinnaren av Bo2049. Mark läste upp motiveringen och många anade nog då att det var Flora Fauna (Se bidraget här)  som skulle ta hem segern, vilket det också var. Nikolai Fabricius heter upphovsmannen och han har studerat vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Alla bidragen hyllades av varma applåder och glada tillrop.

Nikolai Fabricius tog hem förstapriset för sitt poetiska bidrag Flora Fauna.

Nästa punkt på programmet var lanseringen av Willa Nordics Visionshus (Se huset här). Ett helt färdigt hus skapat av arkitekt Magnus Månsson i nära dialog med Willa Nordic och ett flertal leverantörer från olika delar av Europa. Många representanter hade flugit in för att vara med denna kväll i Stockholm.

Arkitekt Magnus Månsson presenterade huset inför en intresserad publik. Arkitektur i världsklass med stort hänsyn till omgivningen och med ett hållbarhetstänkande utan att för den skull kompromissa med design och funktion.

Chalmersprofessorn och arkitekten Magnus Månsson presenterade Willa Nordics Visionshus, som han har skapat tillsammans med Willa Nordic. Huset väckte stort intresse bland besökarna på Bo2049.

Klas tog sedan vid och berättade om olika tekniska detaljer och lösningar som gör detta hus till ett unikt boende med kvalitéer utöver det vanliga. (Man kan läsa allt om detta hus här.)

Sedan avslutades programmet på scenen och gemenskapen fortsatte med lite mer mat och dryck för den som så önskade innan besökarna gav sig av hemåt i den blåsiga stockholmskvällen.

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Mer att utforska

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!