Nu lanseras Willa Nordics Visionshus

Willa Nordic har tillsammans med Arkitekt Magnus Månsson och hans byrå Semrén-Månsson, tagit fram ett visionshus med en arkitektur som skapar ett rum i naturen där inne och ute smälter samman.

Professor Magnus Månsson ligger bakom Willa Nordics Visionshus. Klicka på bilden för att läsa mer.

Huset följer tomtens lutning genom att golvytorna inne i huset har olika nivåer om tomten är kuperad.

En takkonstruktion i massivt trä skapar möjlighet till överhäng och vinklar, där under är livsrummet inramat av glas och ett innertak med ribbor i valnöt.

”Genom de väldiga fönsterpartierna är man hela tiden i kontakt med den omgivande naturen och de resliga träden”.

Mark Isitt

Huset andas design och högsta kvalitet rakt igenom, med till exempel Kvänum kök i valnöt, badrums inredning från schweiziska Talsee och skjutpartier med mycket nätta profiler från Sky frame.

"Huset följer tomtens lutning genom att golvytorna inne i huset har olika nivåer om tomten är kuperad."

Huset är genomtänkt och påvisar möjligheter med designad ljussättning inne och ute med produkter från Ribag, ljud och bild design lösningar från Bang & Olufsen, styrsystem för ljus, ljud, solavskärmning, skalskydd och brand i ett och samma system,.

Energisystem med bergvärme i grunden som samverkar med solpaneler, batterilagring och hemmaladdare för elbil, hela systemet optimeras och styrs via Ferroamps energihubb.

Föregående bild
Nästa bild

Självklart är huset förberett för återanvändning av dagvatten för bevattning med mera och en leveransbox med kylskåpsfunktion för alla typer av hemleveranser.

En vision där du kan flytta in och ha allt genomtänkt och klart!

Mark Isitt från Grand Designs Sverige, Willa Nordics VD Klas Fridsäll och professor Magnus Månsson.

Willa Nordics Visionshus lanserades på Bo2049-galan på Fotografiska i Stockholm. Kvällens moderator Mark Isitt kommenterar huset så här:

– Det enkla är det svåra och det här huset framstår väldigt enkelt med sitt lock till tak och sin glasade fasad och en planlösning där de bärande väggarna bildar ett simpelt kors. Men tittar man på sektionen uppenbarar sig en väldig komplexitet; huset följer terrängen, trappar sig nedför sluttningen. Genom de väldiga fönsterpartierna är man hela tiden i kontakt med den omgivande naturen och de resliga träden, träd som rimmar med husets slanka pelare. Den strama villan kontrasterar mot det vilda, men lever ändå i total symbios med naturen. 

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Nyheter

Attraktivt tillfälle i Höllviken

Nu ges möjlighet att bygga ditt drömhus och samtidigt förvärva tomt i attraktiva Höllviken med möjlig inflytt våren 2025. Fastigheten

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!