Succé event när Willa Nordic korade vinnarna i arkitekturtävlingen Bo2049

Anrika Fotografiska museet i Stockholm fullkomligt kokade av eventbesökare på Willa Nordics succé event Bo2049 under onsdagskvällen. Gäster hade kommit från hela Mälardalen och ännu mer långväga för att uppleva denna unika kväll som arrangerades av Willa Nordic i samverkan med Sveriges Arkitekter och välrenommerade livsstilsmagasinet Connoisseur. Många gäster hade kommit för att få mer kunskap och inspiration för att skapa sina egna drömhus med hjälp av smålandsföretaget Willa Nordic och tog tillfället i akt att ställa frågor och knyta kontakter med Willa Nordics representanter som fanns på plats. Stämningen under de generösa mingeltillfällena var varm och positiv. Kvällen till ära presenterades nio finalbidrag utsedda av en jury bestående av Klas Fridsäll, VD Willa Nordic, Karin Kjellson, arkitekt SAR/MSA, Peder Lamm, chefredaktör för Connoisseur och mediaprofil, Elisabeth Lindström, redaktionschef, Chic magasin (tidigare chefredaktör på Plaza Villa & Hus) och Patrik Windisch, arkitekt SAR/MSA. Juryn hade utsett finalisterna från alla bidrag som sänts in av arkitektstudenter på Sveriges universitet.

Willa Nordics VD Klas Fridsäll talar vid företagets event Bo2049 på Fotografiska i Stockholm. Foto: Pressbild

Kvällen inleddes med att Willa Nordics VD Klas Fridsäll hälsade välkommen och presenterade kvällens digra program, han introducerade även kvällens konferencier; den välkände tv-personligheten och chefredaktören Peder Lamm. Peder bjöd fram finalisterna i Bo2049 på scen och alla bidrag presenterades på ett spännande sätt genom att projiceras på väggarna runt om hela lokalen på Fotografiska medan Peder samtalade med respektive tävlande. Många i lokalen funderare på vem som skulle vinna och man hade olika favoriter förstod man i det efterföljande minglet. Innan dess bjöd Peder fram en av Willa Nordics kunder tillsammans med arkitekt Patrik Windisch som tillsammans med kunden skapat ett helt makalöst hus. Besökarna fick en initierad inblick om hur man med Willa Nordic kan skapa ett helt unikt drömhus helt anpassat efter förutsättningarna på tomten och kundens egna inspirationer och idéer. Många häpnade över det exceptionella resultatet och kundens inspirerande berättelse i växelverkan med arkitekten och Peder Lamm. På detta följde en avslappnad och uppskattat mingelbuffé där många kontakter knöts för framtida möjliga drömhus.

Peder Lamm och finalisterna i arkitekturtävlingen Bo2049 på Fotografiska i Stockholm. Foto: Mikael Torstensson

Efter skön gemenskap fylldes auditoriet på Fotografiska igen för en spännande prisutdelning av arkitekturpriset Bo2049. Vilka av alla bidrag hade placerat sig på toppositionerna. Någon bidragsställare lovade i ett svagt ögonblick att bada från kajen utanför Fotografiska denna kyliga majkväll om han skulle gå och vinna hela tävlingen, ett löfte som skulle visa sig ödesdigert.

Först prisades två hedersomnämnanden nämligen förslagen Villa Staketet av Emil Kedbrant och Felicia Liang och förslaget Rötter av Carl Arvidsson. Applåder, diplom och blommor utdelades. Sedan gick man vidare till tredjepriset som gick i förslaget Re-Kreation av Tommy Eriksson, andrapriset och folkets röst gick till förslaget Kubikmeter av Hanna Johansson som kvällen till ära fanns med på länk från Sydney i Australien där hon för tillfället gör sin praktik på ett arkitektkontor. Slutligen skulle vinnaren av Bo2049 utses, spänningen var stor bland de kvarvarande bidragen när Tove Dumon Wallsten från Sveriges Arkitekter öppnade kuvertet med det vinnande bidraget. Till jubel och applåder lästes motiveringen och utnämnandet till det vinnande bidraget Villa Nemo av Ludvig Hofsten upp. Han påmindes även om löftet att bada från kajen denna kylslagna kväll. Alla finalbidrag, motiveringar och mer information om Bo2049 finns på www.bo2049.se.

Finalisterna i arkitekturtävlingen Bo2049 på Fotografiska i Stockholm. Foto: Mikael Torstensson

Kvällen gick vidare med att succéförfattaren och mentalisten Henrik Fexeus tog över scenen och levererade en föreläsning om hur man kan använda sina ”Mentala Superkrafter”. Upplyfta och inspirerade fortsatte besökarna att mingla sent denna minnesvärda kväll på Fotografiska museet i Stockholm innan man tog sig hemåt åt olika håll denna vackra om än kylslagna majkväll 2017.

Förstapristagare Ludvig Hofsten med bidraget Villa Nemo. Foto: Mikael Clementsson

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Nyheter

Attraktivt tillfälle i Höllviken

Nu ges möjlighet att bygga ditt drömhus och samtidigt förvärva tomt i attraktiva Höllviken med möjlig inflytt våren 2025. Fastigheten

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!