Vilken succé för Willa Nordics arkitekturgala Bo2049!

Willa Nordic spanar in i framtiden med hjälp av Sveriges universitet genom att utmana landets arkitektstudenter att skapa ett boende så som det kan tänkas gestalta sig 2049. Intresset från universiteten är mycket stort och många fantastiska bidrag har kommit in. En jury bestående av Mark Isitt – programledaren för Grand Designs Sverige, Paul Rogers – arkitekt SAR/MSA, Cecilia Öfverholm – chefredaktör för Tidskriften RUM, Christer Malmström – arkitekt SAR/MSA och Willa Nordics VD Klas Fridsäll har bedömt bidragen och utsett tio finalister samt de tre pristagarna. Willa Nordics följare på sociala medier röstade fram priset ”Folkets val”.

Foto: Filip Gustafsson

Den 3 maj var det dags för arkitekturgala på Fotografiska i Stockholm. Denna kväll skulle vinnarna avslöjas. På plats var närmare 250 inbjudna gäster tillsammans med finalisterna i tävlingen.

Foto: Filip Gustafsson

Kvällen inleddes av Willa Nordics VD, Klas Fridsäll som berättade om kvällens program, tävlingen Bo2049 och om Willa Nordic. Sedan bjöds kvällens konferencier, Mark Isitt, fram på scenen för ett samtal med Klas om arkitektur i allmänhet och Bo2049 i synnerhet.

Foto: Filip Gustafsson

Sedan var det dags för kvällens verkliga huvudpersoner att ta plats på scenen – skaparna av de tio finalbidragen.

Foto: Filip Gustafsson

Mark intervjuade alla deltagarna om deras bidrag och lockade till många skratt och applåder. Efter kavalkaden av spännande tävlingsbidrag följde mingel och samtal medan det bjöds på en härlig plockbuffé innan det var dags att avslöja vinnarna i tävlingen.

Foto: Örs Gubas

Spänningen var stor när de fyra pristagarna avslöjades.
Hederspriset Folkets val gick till bidraget ”Villa Furunderlig” av Filip Stojanovski Kutlesovski, Viktor Thelin, Amanda Perols och Felix Olofsson alla från Lunds Tekniska Högskola (LTH). Se bidraget här…

Foto: Örs Gubas

Tredjepriset och en prissumma av 20 000 kronor gick till ”Hushåll(a) Vatten” som skapats av Lovisa Wennberg från Arkitekthögskolan vid Umeå universitet (UMA). Se bidraget här…

Foto: Örs Gubas

Andra priset och en vinstcheck på 30 000 kronor gick till ” MELLANRUM” ritat av Linnea Thörne från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Se bidraget här…

Foto: Filip Gustafsson

Sedan var det dags att offentliggöra vinnaren av första priset vilket gick till ”Himmelsvid” av Vilma Weinstock från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. En märkbart rörd Vilma höll sitt tacktal inför det fullsatta auditoriet. Se bidraget här…

Foto: Örs Gubas

Förstapristagaren fick även en unik glasskulptur skapad av Jeanette Karsten, glaskonstnär, designer samt arkitekt SAR/MSA och glaskonstnären Anna-Linda Gabriel. Detta pris sponsrades av Glasbranschföreningen som var en av medarrangörerna till tävlingen tillsammans med Tidskiften RUM, Connoisseur International och Sveriges Arkitekter.
– Hatten av för Willa Nordic som arrangerar denna mycket seriösa och påkostade tävling, sa Mark Isitt. Han menar att det verkligen är unikt med denna sorts satsningar i Sverige.

Foto: Örs Gubas

Kvällen avslutades med en makalös show av en av världens främsta illusionister Charlie Caper som tog publiken med storm innan besökare och deltagare vandrade hemåt i den kyliga vårkvällen.

Läs mer och se samtliga finalbidrag här…

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Rösta på Årets Hus 2024

Nu är det äntligen dags att utse vinnaren av Årets Hus 2024. De nominerade husen gör upp om den prestigefyllda utmärkelsen Årets

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!