WILLA NORDIC INSTIFTAR ARKITEKTURPRISET BO2049

Mitt i den bistra lågkonjunkturen för husbranschen satsar småländska Willa Nordic på framtiden. Och inte bara på de närmaste åren, nej man siktar på 2049.

– Vi vill ta reda på hur vi bor, lever och arbetar om 36 år, det styr hur vi utvecklar framtidens boende i dag, säger Robert Sumberesi, vd på Willa Nordic.

FRAMTIDENS VASSASTE HUSKREATÖRER

Till sin hjälp tar företaget Sveriges universitet och framtidens vassaste huskreatörer – arkitektstudenterna.

– Vi vänder oss till arkitektstudenterna på universiteten för att få svar på dessa frågor. Genom att studenterna är med och tävlar med husförslag till den fiktiva bomässan BO2049.se så hoppas vi få många nya insikter.

SUCCÉARTAD RESPONS

Responsen är massiv, studenter från alla Sveriges universitet har anmält sig och även grupper från Norge, Danmark, Finland och England vill vara med och tävla.

– Vi har valt att begränsa oss till Svenska universitet denna gång, säger Robert. Tanken är att det ska fortsätta. Instiftandet av arkitekturpriset BO2049.se ska bli en institution på den svenska arkitekturhimlen är det tänkt.

EN ÖDESFRÅGA FÖR BRANSCHEN

– Vi kan inte sitta och vänta och hoppas på bättre tider, nej genom initiativ som BO2049.se så är vi med och skapar en framtid för hela branschen, vi utvecklar en spetskompetens som kan bli ledande för utvecklingen av framtidens bostäder i hela Europa och ut över världen, menar Robert. Vi måste lösa energifrågan, anpassa hemmen för nya livsstilar där internet är en helt integrerad del av det vardagliga livet. Sedan är det hela den estetiska frågan, Willa Nordic är ett designföretag specialiserat på unika lösningar. Vi vill vara med och svara på frågan om hur ett hus kan se ut i framtiden och varför, det estetiska är väldigt spännande, vilka nya material finns och hur påverkar det boendet? Extra roligt är den internationella uppmärksamheten som Bo2049.se tycks få, förklarar Robert. Willa Nordic är instiftare av arkitekturpriset Bo2040, tidskriften Residence och Sveriges Arkitekter är medarrangörer till tävlingen.

Läs mer på www.bo2049.se

För frågor och intervjuer kontakta Willa Nordics vd Robert Sumberesi på telefon 070-555 05 18

För bilder och presstexter kontakta Mikael Torstensson på info@bo2049.se eller 0735-07 38 22

Dela detta inlägg

Mer att utforska

Nyheter

Willa Nordic Åre

Nu slår Willa Nordic upp portarna i Åre. Tillsammans med Willa Nordics representant Henric Lagerquist ser vi med spänning fram

Nyheter

Attraktivt tillfälle i Höllviken

Nu ges möjlighet att bygga ditt drömhus och samtidigt förvärva tomt i attraktiva Höllviken med möjlig inflytt våren 2025. Fastigheten

Vill du bygga hus med Willa Nordic?

Kontaktformulär

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

VILL DU BYGGA HUS MED WILLA NORDIC?

Läs vårt nya magasin digitalt!

Som en del i vårt miljöarbete vill vi ge dig som är intresserad av att bygga hus med Willa Nordic möjlighet att läsa vårt nya magasin digitalt. Fyll i dina uppgifter i formuläret så får du tillgång till magasinet kostnadsfritt.
God läsning!

YRKE
Arkitekt SAR/MSA, Proffessor Chalmers
ÄGER
Semrén & Månsson Arkitekter Månsson Fastigheter med 260 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, St Petersburg, Moskva och Szczecin (Polen)
PROJEKT
Allt från prisvinnande hotellet Clarion Post till exklusiva fjällstugor, experimentella student- bostäder på  KTH och exklusiva bostadsrätter vid Karlaplan
BOR
Göteborg, Glommen och Barcelona
FAMILJ
Fru, 3 döttrar
ÅLDER
66 år
AKTUELL MED
Färdigställande av Kv Kvarnliden i Varberg i egen regi med Månsson fastigheter. Ett digitaliserat hus med 85 hyresrätter för unga vuxna.

Tack för din beställning!

Vi kommer att skicka inspirationsmaterialet till dig inom kort. 

Sammarbete med arkitekter

ARKITEKTER SOM VILL SKAPA UNIKA HUS.
Vi söker även samarbete med arkitekter som ser det som en förmån att arbeta med krävande kunder och även ges möjlighet att erbjuda sina kunder en kvalitetssäkrad produktion av husen man ritar. 

Kontakta vår VD Klas Fridsäll för frågor och mer information.
Tel: 073-523 50 10
E-post: klas.fridsall@willanordic.se

Du kan även fylla i formuläret nedan.

Vill du bygga hus med willa Nordic?

Fyll i dina kontaktuppgifter för att få inspirationsmaterialet hemskickat helt
kostnadsfritt.

Tack för att ni tagit kontakt med oss.

Någon av våra säljrepresentanter, i er närhet, kommer att kontakta er. Ha en fortsatt bra dag!